tisdag 10 februari 2009

Ur en Karlsloks dagbok, uppdaterad

Härom helgen var familjen Pysseliten ute på en liten minisemester. Vi åkte till Danmark via Helsingborg. På vägen ner stannade vi och sov hos mina föräldrar. Mamma har bland annat såna här blommor.


Och en sån här duk.


Sickan följde noga allt vi gjorde.


Nästa dag blev en dag på motorvägen. E4:an är en tråkig väg och för att inte alla i bilen skulle falla i djup sömn, beslöt vi oss för att fika i metropolen Värnamo.


Gry åt en muffins, eller ska det vara en muffin?


I Helsingborg bodde vi på det här vandrarhemmet.Huvudsyftet med resan var ett besök på konstmuseet Louisiana i Danmark och dit reste vi med båt.


Museet hade en utställning om manga och det var den som lockade.


Tyvärr var det fotoförbud på mangautställningen och om man tittar noga på bilden nedan kan man se en spegelbild i monterglaset av vakten som på ett diskret och vänligt sätt påpekade att det var just fotoförbud.


På vägen hem stannade vi i Jönköping för att sträcka på benen.


Inne på köpcentrumet var det tydligen oxå fotoförbud, det sa i alla fall damen i blomsteraffären där jag tog den här bilden.


Det är inte utan att man ångrar lite att man köpte tulpaner där. Det konstiga är att det finns flera affärer i köpcentrumet som säljer kameror och kameratillbehör. Om det är fotoförbud i hela köpcentrumet A6, hur ska man kunna prova en kamera eller ett objektiv innan man köper det? Eller kan det vara så att det är upp till varje affär att bestämma om detta och att damen i blomsteraffären inte vågade står för deras förbud utan gömde sig bakom det generella fotoförbudet?

Utanför Huskvarna står den här gamla kämpen stoiskt kvar, han har stått där sedan jag var barn.

Uppdatering: Jag har alltid trott att det är ett troll, men konstverket föreställer jätten Vist som enligt legenden hade varit på kalas i Västergörland med sin fru och skulle gena över sjön Vättern på väg hem till Småland. Vist kunde kliva över sjön i ett steg men väl över ropade hans fru från andra sidan att hon inte kunde kliva över. Hon bad honom att slänga i en tuva att kliva på. Snäll som jätten var, slängde han i en stor tuva och det blev till Visingsö. Konstverket avtecknades 1969 så det har bokstavligt talat stått där sedan jag var barn.


På seneftermiddagen var det dags för en ny bensträckare, denna gång i Stavsjö.


Och sedan var det inte långt kvar hem.

2 kommentarer:

Pysseliten sa...

Som en saga! Jag undrar vilka som är värst (i fotopolisernas ögon), fotografer med stora bumlingar till kameror på stativ, eller sådana som diskret fyrar av bild efter bild med sin mobilkamera?

Jossefina sa...

Mycket trevligt! Fotoförbud? Löjligt och upprörande. Hur som helst, mysig fotoberättelse.