fredag 6 januari 2012

Nyårsfyrverkeri och en fågel?

I år firades inte nyår med de sedvanliga raketerna på den festen vi var på. Istället hade det köpts in såna där asiatiska rispapperlyktor. Och det var tydligen många som gjorde det samma. Dom är faktiskt riktigt trevliga och jag saknade inte att få leka med de sedvanliga pyrotekniska leksakerna. Kameran var med ute vid tolvslaget och jag lyckades kombinera skumpadrickande med plåtning och ropande av goda råd till dom som skickade upp lyktorna.
 En blomsterkvast som någon fick i present.

 En bild på vår julgran.

En konstig fågel?

2 kommentarer:

Karin sa...

Jo, hej, vi har visst träffats i Lottens kommentarbås... (Jag försöker hitta vettiga sätt att säga Goddag när man är ofrekvent besökare hos någon).
I alla fall: vilka fantastiska bilder? Och vilken underbar godiselefant. Inte 17 kunde ni väl äta upp den? Ringblixt? Hoppas det kommer mer fotoinfo!

Pysselitens karlslok sa...

Hej själv Karin. Tack för berömmet. Visst käkade dottern upp elefanten, den var tydligen riktigt god.
Ringblixt var inte helt korrekt, ringbelysning är nog ett bättre ord. Det är i alla fall i det här fallet en ring med lysdioder som man sätter i framkant på objektivet och som lyser upp motivet. Det kan ge ett skuggfritt och mjukt ljus. Det finns olika modeller och det finns även som blixt. Jag har den som denna länk går till. http://www.cyberphoto.se/info.php?article=371040